1Whisk the softened butter with the miso paste and finely grated lemon zest until smooth. Place the butter in the center of a piece of cling film, roll it up, and form it into a tight butter roll. Twist the sides of the film like a candy. Chill.
2Cover the corn cobs and boil them in plenty of water without salt for 8 minutes, then let them cool (or grill them directly).
3Roast sesame seeds in a pan without fat for 3-4 minutes, constantly moving the pan.
4Drain the corn on the cob and grill over medium heat for 6-8 minutes, turning occasionally.
5Cut chives into rolls, cut cress from the bed.
6Serve the corn with slices of hot miso butter, sprinkle with sesame seeds, chives and cress.
Dieses Miso schmeckt sehr gut. Würzig und warm. Ich habe es gestern zum finalen Abschmecken meiner Belugalinsen genommen. Die ich von dem Anbau auf der Schwäbischen Alb habe, passte also genau :)
Eignet sich sehr gut für Dressings bei denen die süßliche Note als „Gegenspiel“ gewünscht ist. Bis jetzt in Dressings zu Blattsalaten und Karottensalat verwendet.
Ich liebe diese Misopaste auf Lupinenbasis. Sie passt perfekt für Salatsaucen. Ich verwende sie auch sehr gerne in einer leckeren Gemüsepfanne. Sie rundet den Geschmack ab und gibt den Gerichten eine ganz besondere leckere Note.
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